UFC 192

september 29, 2015

Det är med skräckblandad förtjusning som man ser fram mot UFC 192 som går av stapeln den 3 oktober 2015. Det hela kommer att ske i Toyota Center, Houston, Texas, USA. Vår stora stjärna Alexander Gustafsson ska upp och slåss om bältet mot Daniel Cormier.

Det blir Alex första fight sedan förlusten mot Johnson. Personligen så tror jag det blir en otrolig urladdning. Alex var helt knäckt efter förlusten mot Johnson och det var nog inte långt ifrån att han slutade. Om han förlorar mot Cormier så tror jag faktiskt att han lägger vantarna på hyllan vilket jag tycker är synd. Det finns bara en som är bäst men att vara 2a eller 3a i världen är inte en dålig bedrift.

Nu låter jag lite negativ men jag tror att Alex får det väldigt svårt mot Cormier. Cormier har en otrolig fysik och en otrolig förmåga att få ner folk på marken. Till Alex fördel så såg han väldigt bra ut mot Jon Jones och lyckades ta sig upp väldigt snabbt. Kan han hålla det på fötterna och ta sig in i rond 2 eller 3 så tror jag han har en bra chans. Jon Jones lyckades hålla sig på fötterna mot Cormier så det är absolut inte omöjligt att Alex klarar det. Spelbolagen tror inte på Alex och ger honom ett odds på runt 3.50 medan Cormier ligger på 1.30.

UFC 192 är inte vilken gala som helst utan jag skulle nästan vilja påstå att det är årets bästa gala. Förutom Alex mot Cormier så har vi Rashad Evans mot Ryan Bader och Johny Hendricks mot Tyron Woodly. Nu för tiden så är det inte ofta som man får 3 riktigt bra matcher på samma gala. Här blir det att ladda med PPV, chips och öl på lördag.

Vad tror vi då om Johny Hendricks mot Tyron Woodley? 1.30 på Johny säger väl en hel del. Jag hoppas och tror att han tar hem denna match och får en ny chans på bältet.

Rashad Evans har varit med ganska länge nu och har fastnat lite. Denna lördag så bör han kunna vinna ganska enkelt över Ryan Bader om han ska få en ny chans på bältet framöver. Spelbolagen har honom till 1.60 i odds ungefär och det har jag faktiskt spelat. Jag tycker det känns ganska bra betalt och tror på en vinst för Rashad.

För att summera det hela så har vi 3 match och 3 klara favoriter. Vi får väl hoppas att det inte blir favoriternas afton och det är väl en sak man älskar med UFC att det inte alltid går som man tror. Det kan inte vara helt enkelt att sätta odds på dessa matcher. Kommer Alex 100 % både fysiskt och mentalt så tror jag det kan bli en riktigt jämn match. Det känns väldigt nervöst redan nu men det här får man bara inte missa. En annan sak som jag faktiskt tror att Alex gillar är när han slåss på andra sidan atlanten och ingen tror på honom. Han kommer dit och har allt att vinna, det är då han riktigt blommar ut. Det är inte lika enkelt att vara favorit på hemmaplan och känna pressen att man måste vinna för att inte göra publiken besviken.

UFC 192 – Fight Card

Gala: UFC 192: ”Cormier vs Gustafsson”
Tid: Lördagen den 3:e oktober 2015
Plats: Houston Texas, USA
Arena: Toyota Center

Huvudkort

 • Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson
 • Johny Hendricks vs. Tyron Woodley
 • Ryan Bader vs. Rashad Evans
 • Shawn Jordan vs. Ruslan Magomedov
 • Jessica Eye vs. Julianna Pena

Underkort:

 • Ali Bagautinov vs. Joseph Benavidez
 • Daniel Hooker vs. Yair Rodriguez
 • Angela Hill vs. Rose Namajunas
 • Alan Jouban vs. Albert Tumenov
 • Islam Makhachev vs. Adriano Martins
 • Chris Cariaso vs. Sergio Pettis
 • Derrick Lewis vs. Viktor Pesta
 • Sage Northcutt vs. Francisco Trevino

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?